Mountainbike vergunning

De Loonse en Drunense duinen is een nationaal park, oftewel een bescherm natuurgebied. Dus om te mogen mountainbiken in de Loonse en Drunense duinen heb je een vergunning nodig. De standaard MTB vergunning bestaat uit een sticker (elk jaar een nieuwe) die je bijvoorbeeld op je helm of fiets kunt plakken, of die je los bij je kunt dragen. Deze vergunning moet je aan de boswachter of andere BOA kunnen laten zien als je jezelf op de mountainbike route bevindt. Het niet kunnen tonen van de vergunning kan je op een boete komen te staan. Overigens moet je jezelf natuurlijk ook ten alle tijden kunnen identificeren.

Kosten van de vergunning

Een vergunning is bij elk van de genoemde startpunten te verkrijgen en kost €12 per kalenderjaar of €5 voor een dagvergunning. Sinds 2016 is de prijs dus iets verhoogt dan voorgaande jaren (toen €7,50 per jaar). Nu ook online te bestellen bij Natuurmonumenten!

Wat wordt er met de opbrengsten gedaan?

Ondanks de beschermde status van het gebied heeft Natuurmonumenten toch een prachtige mountainbikeroute kunnen aanleggen, zie bijvoorbeeld de foto's van de route op deze website. Dit wordt gedeeltelijk gedaan van de opbrengsten die de verkoop van vergunningen oplevert.

Natuur

 

MTB route info

De mountainbikeroute in de Loonse en Drunense duinen is één van de mooiste routes binnen Nederland.

Type: meest singletrack;
Lengte: +- 28 kilometer;
Moeilijkheid: gemiddeld;
Startpunten: 3;
Ondergrond: zand;
Signalering: MTB teken;
Begaanbaar: hele jaar;

Kaartje

Klik op de kaart voor een grotere versie.

Gevonden voorwerpen

Vind u iets op de route? Laat het plaatsen.

Geen bekend.

Vergunning

Vergeet niet om een mountainbike vergunning voor de Loonse en Drunense duinen te kopen. Ook in 2016 heb je een vergunning nodig om het mountainbike pad te mogen gebruiken.

Sticker van enkele jaren geleden. Elk jaar heeft de sticker een andere kleur.

Voor maar €12 (jaarkaart) of €5 (dagkaart). Van de opbrengsten onderhoudt Natuurmonumenten de route. De prijs van de vergunning is per 2016 iets verhoogt. Nu ook online te bestellen bij Natuurmonumenten.