Natuurmonumenten

Natuurmonumenten Loonse en Drunense duinenNatuurmonumenten is verantwoordelijk voor de instandhouding van Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen. Daarmee zijn zij ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan de wandel- fiets- ruiter- en mountainbikeroutes in het gebied. Het onderhoud aan de MTB routes in de Loonse en drunense duinen wordt gefinancierd door de opbrengst van de MTB vergunningen. De Boswachter in het gebied fungeert als de ogen en oren van Natuurmonumenten.

Stuifzandherstel Loonse en Drunense duinen

Natuurmonumenten begint in 2012/2013 in het kader van stuifzandherstel aan een groot plan waarbij bossen in de Loonse en Drunense duinen worden gekapt om plaats te maken voor stuifzand. Immers wordt steeds meer stuifzand begroeid door bomen, planten en mossen terwijl juist het stuifzand het gebied zijn unieke uiterlijke kenmerken geeft. Tijdens het fietsen van de mountainbikeroute zie je de uitvoering van het plan; veel stukken van de route die zich voorheen nog in bossen bevonden, bevinden zich nu op uitgestrekte zandvlaktes.

Een video van Natuurmonumenten over het gebied:

Ga naar de website van natuurmonumenten voor meer informatie: Natuurmonumenten.

 

MTB route info

De mountainbikeroute in de Loonse en Drunense duinen is één van de mooiste routes binnen Nederland.

Type: meest singletrack;
Lengte: +- 28 kilometer;
Moeilijkheid: gemiddeld;
Startpunten: 3;
Ondergrond: zand;
Signalering: MTB teken;
Begaanbaar: hele jaar;

Kaartje

Klik op de kaart voor een grotere versie.

Gevonden voorwerpen

Vind u iets op de route? Laat het plaatsen.

Geen bekend.

Vergunning

Vergeet niet om een mountainbike vergunning voor de Loonse en Drunense duinen te kopen. Ook in 2016 heb je een vergunning nodig om het mountainbike pad te mogen gebruiken.

Sticker van enkele jaren geleden. Elk jaar heeft de sticker een andere kleur.

Voor maar €12 (jaarkaart) of €5 (dagkaart). Van de opbrengsten onderhoudt Natuurmonumenten de route. De prijs van de vergunning is per 2016 iets verhoogt. Nu ook online te bestellen bij Natuurmonumenten.